Print does not start after BLtouch autolevel



  • I am using a Ender 3 V2
    yesterday I installed BL Touch module from Antclabs.
    I changed the firmware to following from Creality site:
    "4.2.2 Ender-3 v2 Marlin2.0.1 BLtouchV1.1.1without adapter board firmware"

    My board version is 4.2.2 and the JST connector from BL touch is directly connected to the board BL touch port.

    Then I changed the Z-offset to -3.1mm

    Auto leveling woks fine and G29 command goes does it fine.

    But my prints does not start.

    I tried both from SD card and directly from USB

    Heating and leveling/homing part works. But right at the printing phase it stops.

    I see on terminal following output where the error starts:

    Send: N9 G28*26
    Recv:   TT::200.56200.56  //200.00200.00  BB::60.0060.00  //60.0060.00  @@::6969  BB@@::2424
    Recv: 
    Recv: echo:busy: processing
    Recv:   TT::200.56200.56  //200.00200.00  BB::60.0060.00  //60.0060.00  @@::6969  BB@@::2424
    Recv: 
    Recv: echo:busy: processing
    Recv:   TT::200.52200.52  //200.00200.00  BB::60.0060.00  //60.0060.00  @@::6969  BB@@::2424
    Recv: 
    Recv: echo:busy: processing
    Recv:   TT::200.00200.00  //200.00200.00  BB::60.0060.00  //60.0060.00  @@::8181  BB@@::2424
    Recv: 
    Recv: echo:busy: processing
    Recv:   TT::200.00200.00  //200.00200.00  BB::60.0060.00  //60.0060.00  @@::7979  BB@@::2424
    Recv: 
    Recv: echo:busy: processing
    Recv:   TT::200.07200.07  //200.00200.00  BB::60.0060.00  //60.0060.00  @@::7676  BB@@::2525
    Recv: 
    Recv: echo:busy: processing
    Recv:   TT::200.56200.56  //200.00200.00  BB::60.0060.00  //60.0060.00  @@::6464  BB@@::2525
    Recv: 
    Recv:   TT::200.52200.52  //200.00200.00  BB::60.0060.00  //60.0060.00  @@::6565  BB@@::2525
    Recv: 
    Recv: echo:busy: processing
    Recv:   TT::200.03200.03  //200.00200.00  BB::60.0060.00  //60.0060.00  @@::7777  BB@@::2525
    Recv: 
    Recv: echo:busy: processing
    Recv:   TT::200.00200.00  //200.00200.00  BB::60.0060.00  //60.0060.00  @@::7575  BB@@::2626
    Recv: 
    Recv: echo:busy: processing
    Recv:   TT::200.00200.00  //200.00200.00  BB::60.0060.00  //60.0060.00  @@::7474  BB@@::2626
    Recv: 
    Recv: echo:busy: processing
    Recv: echo:busy: processing
    Recv:   TT::200.00200.00  //200.00200.00  BB::60.0060.00  //60.0060.00  @@::7474  BB@@::2626
    Recv: 
    Recv:   TT::200.00200.00  //200.00200.00  BB::60.0060.00  //60.0060.00  @@::7373  BB@@::2626
    Recv: 
    Recv: echo:busy: processing
    Recv:   TT::200.03200.03  //200.00200.00  BB::60.0060.00  //60.0060.00  @@::7272  BB@@::2626
    Recv: 
    Recv: echo:busy: processing
    Recv:   TT::200.00200.00  //200.00200.00  BB::60.0160.01  //60.0060.00  @@::7373  BB@@::2222
    Recv: 
    Recv: echo:busy: processing
    Recv: X:155.00 Y:130.00 Z:13.00 E:0.00 Count X:12400 Y:10400 Z:5200
    Recv: ok
    Send: N10 G1 Z2.0 F3000*42
    Recv: Printer stopped due to errors. Fix the error and use M999 to restart. (Temperature is reset. Set it after restarting)
    Recv: ok
    Send: N11 G1 X0.1 Y20 Z0.3 F5000.0*30
    Recv: Printer stopped due to errors. Fix the error and use M999 to restart. (Temperature is reset. Set it after restarting)
    Recv: ok
    Send: N12 G1 X0.1 Y200.0 Z0.3 F1500.0 E15*83
    Recv: Printer stopped due to errors. Fix the error and use M999 to restart. (Temperature is reset. Set it after restarting)
    Recv: ok
    Send: N13 G1 X0.4 Y200.0 Z0.3 F5000.0*55
    Recv: Printer stopped due to errors. Fix the error and use M999 to restart. (Temperature is reset. Set it after restarting)
    Recv: ok
    Send: N14 G1 X0.4 Y20 Z0.3 F1500.0 E30*121
    Recv: Printer stopped due to errors. Fix the error and use M999 to restart. (Temperature is reset. Set it after restarting)
    Recv: ok
    

    what is the problem with setup ?

    I am not sure about the correct Z-offset but I guess this is not the reason for the error.



  • Re: Print does not start after BLtouch autolevel

    I'm seeing the same thing on my printer after upgrading firmware to the latest on Creality website. Basically I can't use the auto level feature at this time. If I level the bed by hand I can print with out doing the autolevel before hand. If I use autolevel and then try to print it just sits there after heating up. I don't currently have my printer hooked up to an external device to watch the logs so couldn't say if the errors are identical or not, but the behavior is.

    Ender 3 pro 4.2.7 main board + Bltouch
    FW - Marlin 1.3.1 2020-04-25



  • Same problem.... Do you resolved this problem?


Log in to reply
 

Copyright © 2020 Shenzhen Creality 3D Technology Co., Ltd All Rights Reserved.