K2 PRO Combo. After upgrade firmware to 1.1.6.7 printer destroy build plate at autoleveling

K2 PRO Combo. After upgrade firmware to 1.1.6.7 printer destroy build plate at autoleveling.

My new printer only 52 h printing time. Works greate, but after auto upgrade firmware to 1.1.6.7 printer destroy build plate when meke autoleveling.https://drive.google.com/file/d/1uP5oFTcpWM19XVzOqs5-rPWNuKnBa8F5/view

2 Likes

Mine also destroyed my plate (K2 Pro)

It deployed a huge diagonal scratch in the build plate.

link do filmu tu bedzie

this is film full time whot do printer after upgrade firmware and do autokalibration

1 Like

こんにちは。

私はの場合はプリント中に起きました。
サポートとチャットしで歪みセンターエラーでした。

交換部品を送って貰いました。
歪みセンサー・プレート・ホットエンド

私とは違う原因かもしれません。
速やかにサポートと交渉する事をお勧めします。

Yes I did the same, f/w update and then calibration. Same outcome. Scratched build plate. I have some other issues that I am not sure if they are connected to this upgrade. I need to do more troubleshooting on those other matters.

Beim K2 der gleiche Fehler. Ich denke das in der aktuellen Druckerkonfiguration im Maschinencode einfalscher Z-0,3 Wert steht!!!

Die neue Firmware erkennt den Fehler nicht und fährt unter Z 0,0

That sucks.

1.1.67 hit and bricked both of my K2s. But nothing physical.

Po kontakcie z creality “ticket” jako zgłoszenie serwisowe mam mieszane uczucia co do obsługi . Wysyłano mi instrukcje aby po upgrade firmware wykonać autokalibracja . Rzecz w tym że to właśnie ta autokalibracja niszczyła drukarkę. Wysyłałem filmy i w odpowiedzi była informacja że build plate oraz dysze nie podlegają gwarancji (zgodnie z informacją na stronie creality) generalnie od strony serwisowej i zgłaszania creality widziało sprawę jak błędu użytkownika po upgrade firmware. Tylko że tak nie było. Po kontakcie z creality przez whattsup wszystko się zmieniło . Wysłałem filmy zdjęcia opisałem co się stało i otrzymałem konkretną odpowiedź. Wysłano no Uszkodzone części. Po wymianie tensometr drukarka się skalibrowana prawidłowo.

Działa prawidłowo i się kalibruje za każdym razem.

Ostatecznie wygląda to na zabieg okoliczności ze po aktualizacji Uszkodził się tensometr i wszystko się posypało . . Duże podziękowania dla Creality obsługiwane przez whattsup za perfekcyjna i szybką obsługę. Dostałem informację że części będą szły 14 dni roboczych. A dostałem je do domu DHL 2 dni po rozmowie. Tak że Creality załatwiło rozwiązanie problemu.

Teraz takie podsumowanie . Po upgrade firmware będę obserwował drukarkę z ręką na wyłączniki prądu żeby w przypadku wadliwej autokalibracja poziomu nie Uszkodzić build plate. Z mojej obserwacji nie jest to kwestia przesunięcia offsetu osi Z . Lecz uszkodzenia tensometry.

Pozdrawiam forum creality.Po kontakcie z creality “ticket” jako zgłoszenie serwisowe mam mieszane uczucia co do obsługi . Wysyłano mi instrukcje aby po upgrade firmware wykonać autokalibracja . Rzecz w tym że to właśnie ta autokalibracja niszczyła drukarkę. Wysyłałem filmy i w odpowiedzi była informacja że build plate oraz dysze nie podlegają gwarancji (zgodnie z informacją na stronie creality) generalnie od strony serwisowej i zgłaszania creality widziało sprawę jak błędu użytkownika po upgrade firmware. Tylko że tak nie było. Po kontakcie z creality przez whattsup wszystko się zmieniło . Wysłałem filmy zdjęcia opisałem co się stało i otrzymałem konkretną odpowiedź. Wysłano no Uszkodzone części. Po wymianie tensometr drukarka się skalibrowana prawidłowo.

Działa prawidłowo i się kalibruje za każdym razem.

Ostatecznie wygląda to na zabieg okoliczności ze po aktualizacji Uszkodził się tensometr i wszystko się posypało . . Duże podziękowania dla Creality obsługiwane przez whattsup za perfekcyjna i szybką obsługę. Dostałem informację że części będą szły 14 dni roboczych. A dostałem je do domu DHL 2 dni po rozmowie. Tak że Creality załatwiło rozwiązanie problemu.

Teraz takie podsumowanie . Po upgrade firmware będę obserwował drukarkę z ręką na wyłączniki prądu żeby w przypadku wadliwej autokalibracja poziomu nie Uszkodzić build plate. Z mojej obserwacji nie jest to kwestia przesunięcia offsetu osi Z . Lecz uszkodzenia tensometry.

Pozdrawiam forum creality.

1 Like

Same here I descited to send back this piece of trash